Hatodik alkalommal került megrendezésre a Magyar-Koreai Teológiai Fórum

ahol egyetemünket dr. Kulcsár Árpád oktató képviselte.

A Magyar-Koreai Teológiai Fórum (Hun -Han Theological Forum) „In Academia for the Church. Korean and Eastern-Central European Protestant Views Emerging from Biblical, Historical, Systematic Theological and Missional Reflections” címmel április 21-27 között 17 előadó részvételével került megrendezésre .

A kétévente megtartott konferencia-sorozatnak, amelyet Dr. Kovács Ábrahám, egyetemünk volt professzora és Dr. Jaeshik Shin professzor úr szervez, ezúttal Dél-Korea, a Honam Theological University & Seminary (HTUS), Gwangju település adott otthont.

A konferencia magyar résztvevői a Kárpát-medence szinte teljes magyar nyelvű protestáns teológiai felsőoktatási intézményeit képviselve érkeztek Dél-Koreába, előbb Szöulba, a Presbiterian University & Theological Seminary (PUTS) egyetemére, majd onnan Gwangjuba, a Honam University and Theological Seminary egyetemére (HTUS).

A Partiumi Keresztény Egyetemet (PKE) Dr. Kulcsár Árpád, a Humántudományi Tanszék tanársegédje képviselte, aki „The Christian Diaconal Work of Hungarian Reformed Minorities” címmel adott elő.

A Honam Theological University & Seminary rektora, Dr. Heungjin Choi rövid megbeszélésre fogadta, melyen a PKE nevében Kulcsár Árpád tiszteletét és megbecsülését fejezte ki a HTUS oktatói és hallgatói irányában, Choi rektor úr pedig a két egyetemi intézmény további gyümölcsöző együttműködéséről fejezte ki reményét. A HTUS és a PKE között 2017 óta van hivatalos együttműködés, ennek keretében a PKE egyik hallgatója, Orosz Gabriella egy teljes évet tölthetett a koreai egyetemen és gazdagíthatta tudását.

02